Megvolt az első szüret. Elsősorban idősebb keresztfiam kedvéért, hogy lásson ilyet. Meg mert a próbaszüret 19,5 MM-et mutatott.

Somával augusztus 23-án leszedtük a két éve ültetett Cserszegi fűszeres első „komolyabb” termését, meg hozzászedtük a hagyományos művelésben lévő érett és illatos fajtákat. Meglepő módon ott is volt néhány tő Cserszegi, valamint Irsai Olivér, Pölöskei- és Sárgamuskotály. Összesen vagy 15 liter must lett belőle, és az áztatás végén 19 MM cukortartalmat mértünk.

 

Másnap elhoztam a Dóka Évától vásárolt Nektárt is, az sajnos csak 16,5 MM cukortartalommal. Ez nagyon kevés! Valószínűleg élvezhető, vékony nyári borocska lesz belőle, de ha a savai nem lágyulnak, baj lesz. Azon gondolkodom, hogy ha a kiforrás és a pinceműveletek után is sok sava marad, mustsűrítménnyel beédesítem mindennapi ivóbornak, a saját szüretű Cserszegit meg véletlenül sem öntöm bele, hanem az idei „Rozsdással” házasítva 30-40 palacknyi önálló tételként teszem el. A Nektárból esetleg készíthetek még habzóbort is, ha találok olyan palackozóüzemet, ami ilyen kis mennyiséggel hajlandó foglalkozni.

Közben persze készült – ha lassan is – a kiülő, talán a rozsdás-szüretre kész lesz. Sikerült cserepet kapni hozzá, az egyik oldalon felkerültek a tetőlécek (főleg Soma munkájának köszönhetően), és a fatároló betoncövekei is állnak. Már csak össze kéne rakni. Reméljük, a szeptember erre is ad majd időt, lehetőséget.

Hozzászólások   

#2 BHW 2017-04-15 10:34
Howdy! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to check
it out. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and
will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and terrific style
and design.
Idézet
#1 BHW 2017-04-14 06:32
An impressive share! I have just forwarded this onto
a coworker who was conducting a little homework on this.
And he actually ordered me breakfast because I found it for him...
lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!!

But yeah, thanx for spending some time to discuss this issue here on your
web site.
Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

GabssyPress

A Medvebor zalai borászat honlapján – mint a legtöbb nem „egyoldalas” honlapon – sütiket (cookies) használunk. A Rendben gomb lenyomásával és oldalunk böngészésével ezt Ön tudomásul veszi.