Ezt a cikket – legalábbis az első felét – megírtam már egyszer valamikor február elején, aztán úgy elszállt, mintha sose’ lett volna. Ezen persze felmérgeltem magam, és nagyon nem volt hangulatom újrakezdeni a dolgot. Aztán beláttam, hogy ezen események – és Luca – nélkül szegényebb lenne ez a honlap. Viszont a szép hosszú és élménydús cikk reprodukálása meghaladja jelenlegi képességeimet, így csak rövid összefoglalóra telik tőlem.

 

tíz

Az első szakasz tehát (a „tíz”) február 7-én indult, s vázlatosan az alábbi dolgok történtek:

  • Lucával elindultunk megszedni a különböző extra oltócsapokat, ebben segítségünkre volt Fazekas Tibor (SAP) és Kaszás Balázs (Kaszásoltvány)
  • elkészítettük az Illatos 2013 házasítást (körülbelül hét variációból kiválasztva a legkedvesebbet)
  • átfejtettük a borokat
  • miután Luca hazament, én kicsit lebetegedtem és az eső is esett (de nem vertem le a lakatot), ez kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a cserkészmunkáimmal haladjak (bejárva fél Zalát)
  • megkaróztam az őszi telepítést
  • Ramboval hosszas egyeztetés után végül csütörtökre (febr. 13.) sikerült időpontot egyeztetnem, hogy tőle is elhozzam a fajtagyűjteményhez szükséges Sárfehér oltóvesszőket, ő erről így írt
  • kimentem Márti keresztanyámért Veszprémbe, s a hét hátralévő részében vele tettük rendbe a kertet

 

A fajtagyűjtemény tehát a következőképpen fog kinézni:

hat

Február utolsó (és március első) hétvégéjére terveztük Petiékkel az új kordon megépítését a Rizling vágó egyik oldalára, meg a Cserszegi táblába. Mivel közben azt az információt kaptam, hogy Jenő bácsinak sikerült vevőt találnia a földjére, két nappal korábban lementünk apuval, hogy alkudjunk a területre. Egészen vicces dolog úgy egyezkedni egy adásvételről, hogy a szükséges pénz nem áll rendelkezésedre, s van ugyan elképzelésed, hogy a megfelelő határidőkig honnan tudod megszerezni, de még semmi sem biztos.

Pénteken aztán aput elvittem Veszprémig, ahova Petiék is érkeztek. Aztán nekiláttunk a kordonnak. Mialatt mi Petivel a meglehetősen nehéz és nedvességgel telt akácoszlopok alatt görnyedeztünk, Andi megkapálta az új telepítéseket, majd megmetszette a Rozsdás cuvée tőkéit. Ismét igénybe vehettük a nagyszerű motoros földfúrót, s a hosszas cipekedés után még drótot is húzhattunk. Peti javaslata alapján elgondolkodtam (s még most sem múlt el), hogy nem kéne-e mégis ezek helyett a böszme faoszlopok helyett a jövőben könnyű és vidám acéloszlopokat tenni a kordonokba...

oszlopot állítani jó móka

 

Még péntek este elkészítettük a Medvetánc nevű borom házasítását (itt közel tíz variációt kótoltunk végig, mire megfelelő eredményre jutottunk), ebből összesen lett 25 liter, de kísérletnek jó lesz (ez egy Cserszegi-alapú házasítás, remélhetőleg évente egyre nagyobb mennyiségben)

A szombat estét szokás szerint Kehidán töltöttük, majd megkóstoltuk Rambo 2012-es Olaszrizlingjét. Rambo – saját bevallása szerint – törekszik a „meleg ízvilágú” borokra, ami nála a testes és koncentrált bor meghatározáson túl a kis maradékcukor jelenlétét is feltételezi. Én mindig el szoktam mondani, hogy nem tartom magam nagy borszakértőnek (ebben komoly szerepe van a szinte függőségként megjelenő erőspaprika-fogyasztásomnak), azonban Peti nagyon jól kóstol, így az ő véleményét írom le röviden: Ez a bor egy különleges, nagyon jó ízű, a magas alkohol ellenére harmonikus bor. Egyetlen dolog hiányzik a valódi olaszrizlingségéhez: az a pici kesernye, ami a végén érezhető, lehetne kicsit hangsúlyosabb, úgy még jobban esne! :-) Szóval a lényeg: egy nagyon kiváló bort ittunk, amit mindenkinek ajánlanék, ha kapható lenne kereskedelmi forgalomban!

A vasárnap (az udvarnoki misét leszámítva) szintén gyönyörű idővel és a fránya kordonnal telt (itt került sor a Fácános dűlő kidőlt oszlopainak pótlására, ahova végül utánfutóval – cipelje, akinek két anyja van – vittük föl az akácot). Hétfő délelőttre aztán megérkezett a már ígért eső, de ez nem zavart bennünket, hiszen már csak(?) az elpakolás, mosogatás, favágás és más úri huncutságok maradtak hátra.

Az egészről – Andi jóvoltából – számtalan kép is készült, ezekből válogatok ide is egy kicsit:

 

Hozzászólások   

#8 DreDord 2018-02-13 22:17
Find Doxycycline Best Website Prospecto De Propecia cialis Lower Price On Finasteride Camber
Idézet
#7 Rudy 2017-05-16 01:57
Sweet blog! I found it while searching on Yahoo
News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
I've been trying for a while but I never seem to get there!
Cheers
Idézet
#6 www.makingusmile. 2015-07-28 09:21
Hey I know this iis off topic but I was wondering if youu
knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite soke time and was
hoping maybe you would have some experience with soomething like this.
Please let mee know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I
look forward to your new updates.

my web page; Making You Smile (www.makingusmile.net,http: http://www.makingusmile.net,http://www.makingusmile.net/the-ultimate-list-of-career-limiting-moves/)
Idézet
#5 Horváth Zsolt 2014-03-07 12:04
Persze, én is úgy gondoltam, mi is ingázunk Badacsony és Alsónemesapáti között, nekem csak egy kitérő, majd hozzád igazodunk. (valamikor áprilisban?)
Idézet
#4 G 2014-03-07 09:33
Szia Zsolt!
Némi egyeztetést igényel, mert sajna nem főállásban tolom, de ha szólsz, hogy mikor jársz errefelé, biztosan találunk megfelelő időpontot. :-)
Idézet
#3 Horváth Zsolt 2014-03-07 00:51
Szia Gabssy!

Már vártam, hogy írj valami újdonságot, a hosszú téli hónapok után én is nagyon vágyok már a szőlőbe, ami végre felüdülés lesz, de még kb. egy hónapot várnom kell. Ausztria még nem enged. Úgy látom elég sok helyen keresztezik a dolgaink a másikét (Németh pince, Kaszás Balázs, Szlovéniai tartályok, stb.), egyszer szívesen meglátogatnám a zsáklakot, ha nem vagyok tolakodó. Elképzeléseink elég közel állnak egymáshoz, ezért is olvasom a blogodat. A továbbiakban meg sok sikert kívánok:
Horváth Zsolt
Idézet
#2 G 2014-03-06 13:35
Várlak Benneteket szeretettel! :-)
Idézet
#1 juli 2014-03-06 13:27
olyan hívogató már most is, alig várjuk a szép tavaszi napokat, hogy meglátogassunk!
Idézet

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

GabssyPress

A Medvebor zalai borászat honlapján – mint a legtöbb nem „egyoldalas” honlapon – sütiket (cookies) használunk. A Rendben gomb lenyomásával és oldalunk böngészésével ezt Ön tudomásul veszi.