georgios cuvée 2018

Ez a bor természetes bor*!

Ez a különleges bor a 2018. év terméséből két különböző termőhelyen termett, két különböző technológiával készült bor házasításaként született. A Szent György-hegy vulkanikus kúpján érett Olaszrizling öt hónapot töltött fahordóban, míg a zalai löszhátak Cserszegi fűszeres termése teljesen reduktív technológiával (de adalékmentesen!) érlelődött zalaszentgróti pincénkben.

A natural wine of extraordinary combinations. This wine was made from Olaszrizling grapes originating from the volcanic Szent György-hegy at the Lake Balaton and Cserszegi Fűszeres grapes from the loess-based soil in Zala. The strong yield reduction of the grapes and the one-day skin contact promise richness while the careful blending of barrel-matured and reductive wines imply nuanced freshness.

Az idei év különlegessége a nagyon korai érés: a korai tavasznak köszönhetően (s mert a kánikula mindvégig kitartott) a szőlő érése a szokásosnál 2-3 héttel korábbra került. A savakat ugyanakkor megfelelő műveléssel sikerült megőrizni, így kaptuk ezt a harmonikus természetes bort, melyet kis maradékcukor színez.

A tavasszal a két tétel házasítása megtörtént, kíméletes szűrés után augusztus elején (elsőként boraink közül) termelői palackozásként mi magunk töltöttük le..

 

Technikai adatok:

szüret időpontja: 2018. augusztus 19. (cserszegi), szeptember 26. (olaszrizling)
mustfok (szüretkor mért): 20MM
termőhely: Hegymagas, Szent György-hegy és Csáford, Déloldal-dűlő
feldolgozási hely: Csáford, Medvebor Pince
alkohol: 13,12%
sav: 5,7g/l
cukor: 5,5g/l
extrakt: 23,4g/l
érlelés: öt hónapon keresztül 225l-es fahordóban (olaszrizling) valamint acéltartályban (cserszegi)
palackozás: 2019. augusztus 8.

Készült: 657 palack

*természetes bor: A borkészítés során a pincében kénen kívül semmiféle engedélyezett vagy nem engedélyezett adalékanyagot (cukor, savpótlás, fajélesztő, élesztőtápsó stb.) és manipulatív technológiát (fordított ozmózis, fagyasztás stb.) nem használunk. A bor derítését (a palackállósághoz szükséges tisztítás) nagy tisztaságú borászati agyagásvánnyal (bentonit) végezzük, amit a derítés után kiszűrünk a borból. Mivel állati eredetű derítőanyagot nem használunk, ez a bor megfelel a vegán bor kritériumainak. A palackozás során csíramentes szűréssel biztosítjuk, hogy a továbbiakban már ne tudjanak káros mikrobiológiai folyamatok beindulni a palackban.

Contacts

 Zalaszentgrót, Déloldal-lap utca 70.
 +36 20 223 2368
 pince@medvebor.hu
 www.medvebor.hu
   
 www.facebook.com/Medvebor

Map

© Medvebor Zalai Borászat. Minden jog fenntartva.
Free Joomla! templates by AgeThemes | Documentation

A Medvebor zalai borászat honlapján – mint a legtöbb nem „egyoldalas” honlapon – sütiket (cookies) használunk a jobb felhasználói élmény érdekében.

A Rendben gomb lenyomásával és oldalunk böngészésével ezt Ön tudomásul veszi.