Borokat sokféleképpen lehet készíteni. A szőlő ültetésétől a palackozásig a szőlész-borász folytonosan döntéseket hoz. A mi birtokunkon ezekben a döntésekben nagyon nagy könnyebbséget jelent, hogy minden szempontból a természetességet helyezzük előtérbe, így bizonyos megoldások eleve fel sem merülnek a döntések során.
Ezért van az, hogy mi a szőlőben nem használunk szintetikus műtrágyát és gyomirtó szereket, a szüret során kizárólag kézzel szedjük a szőlőt, kíméletesen, hogy minél kevésbé törődjön a szállítás során, a pincében kénen kívül semmit nem adunk a musthoz és a borhoz, a tisztaság érdekében pedig palackozás előtt bentonittal derítjük és kíméletesen szűrjük a borokat.
Boraink így nem évről évre ugyanazt a laborban, tervezőasztalon kimért és élelmiszer-ipari üzemben előállított ízvilágot jelenítik meg, hanem minden évben az adott évjárat hatását, a kiváló termőhely adottságait tükrözik. Hiszünk abban, hogy így izgalmasabb, különlegesebb és végső soron finomabb borok készülnek.
Ahhoz, hogy a termőhelyet hitelesen tudjuk megjeleníteni, koncentrált borokra van szükség. Ennek érdekében komoly terméskorlátozással (1-1,5 kg/tőke, 500-750kg/1000m²) műveljük szőlőinket.
Minderről részletesen olvashat az "Etikai kódex" oldalunkon.