Ez a bor természetes bor*.

A Balaton-felvidéki Dörgicsén termett kiváló minőségű Furmintból (vagy ahogy a Dunántúlon mindig is nevezték: Szigetiből) zalai pincénkben érleltük ezt a bort hagyományos, nagy fahordós technológiával. A balatoni napsütés melege és a Furmintra jellemző hangsúlyos, zamatos savak együtt adják különleges harmóniáját. Természetes bor, kénen kívül semmit nem adtunk hozzá.

Ez a bor természetes bor*.

A Szent György-hegy délkeleti lejtőjén termett szőlőből zalai pincénkben erjedt, fahordóban érlelt Olaszrizling. A szépen érett szőlőszemekből az erjedés után visszamaradt maradékcukor adja különlegességét, természetes édességét. Félszáraz bor. Természetes bor, kénen kívül semmit nem adtunk hozzá.

Ez a bor természetes bor*.

Ez a különleges bor a 2019. év terméséből különböző termőhelyen termett, különböző technológiákkal készült borok házasításaként született. A Szent György-hegy vulkanikus kúpján érett Olaszrizling öt hónapot töltött fahordóban, míg a zalai löszhátak Olaszrizling és Cserszegi fűszeres termése teljesen reduktív technológiával érlelődött zalaszentgróti pincénkben. E három tételhez adtunk - mintegy fűszerként - egy érintésnyi Furmintot. Természetes bor, kénen kívül semmit nem adtunk hozzá.

Ez a bor természetes bor*.

Szerémi zöld: Különleges ízvilágú, a filoxéravész idején majdnem eltűnt ősi magyar fajtáról van szó. A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Intézetének fajtagyűjteményében valamint a Szerémségben néhány régi telepítésű dűlőben megtalálható, innen szaporított magának néhány elkötelezett borász.

Egy különleges fajta, mely majdnem eltűnt a borok térképéről. A Szerémi zöld semmi mással össze nem téveszthető különleges zamatú bor, a pincénkhez legközelebb eső területeinkről.

Olaszrizling, ahogy mi szeretjük. A Déloldal-dűlő finom olaszrizlingjét a lehető legegyszerűbb módon szerettük volna megmutatni: hagyományos, fahordós erjesztés és érlelés után került palackba ez a tétel. A hangsúlyos savakat a minimális maradékcukor teszi kerekké.

Page 1 of 2

Contacts

 Zalaszentgrót, Déloldal-lap utca 70.
 +36 20 223 2368
 pince@medvebor.hu
 www.medvebor.hu
   
 www.facebook.com/Medvebor

Map

© Medvebor Zalai Borászat. Minden jog fenntartva.
Free Joomla! templates by AgeThemes | Documentation

A Medvebor zalai borászat honlapján – mint a legtöbb nem „egyoldalas” honlapon – sütiket (cookies) használunk a jobb felhasználói élmény érdekében.

A Rendben gomb lenyomásával és oldalunk böngészésével ezt Ön tudomásul veszi.